портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Представники ОТГ Миколаївської та Дніпропетровської областей відвідали молодіжні центри Донецької області

Опубліковано 01 жовтня 2019 року, 17:05 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання Донецької облдержадміністрації

26 - 27 вересня до Донецької області завітали з навчальним візитом  на тему “Посилення ролі молоді в прийнятті рішень в ОТГ” представники об’єднаних територіальних громад Миколаївської та Дніпропетровської областей.  Проект реалізовувався Донецькою установою "Центр розвитку місцевого самоврядування" за підтримки управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання Донецької облдержадміністрації. У рамках візиту учасники ознайомилися з мережею молодіжних центрів, створених у рамках обласного проекту «Гідна країна для гідних людей». Протягом 2017-2019 років в області створено вже 103 молодіжні центри, 62 - на кошти з обласного та місцевого бюджету та 41 - на приватні кошти та кошти благодійних фондів.

Гості відвідали 5 молодіжних центрів у Іллінівській, Черкаській, Лиманській об’єднаних територіальних громадах, Святогірську та Слов’янську. Вони мали змогу поспілкуватися з робітниками центрів та представниками громадських організацій, що працюють у центрах. У лиманській «Альтанці» була гаряча дискусія з приводу оплати праці громадських діячів. У слов’янській «Теплиці» поспілкувалися з приводу активностей та проектів для молоді. Черкаська «Ініціатива» вразила рівнем сучасності та актуальності для громади нещодавно відремонтованого приміщення, як зазначив один із гостей: «Неймовірно, що таке існує у звичайному селі». «Слов’янське серце» у Святогірську поділився досвідом роботи з молодими людьми та молодими сім’ями, а Іллінівська ОТГ, крім молодіжного центру, похизувалася ще й опорною школою.

У всіх учасників залишились приємні спогади та багаж нового досвіду, що вони будуть реалізовувати на практиці.