портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У Донецькій ОДА відбулось офіційне знайомство новопризначеного Посла Королівства Нідерландів із керівництвом облдержадміністрації

Опубліковано 01 жовтня 2019 року, 16:25 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

1 жовтня відбулось офіційне знайомство новопризначеного Посла Королівства Нідерландів Йеннеса де Мола із керівництвом Донецької облдержадміністрації. Участь у заході взяли заступник голови Донецької облдержадміністрації Вадим Філашкін, директор департаменту інвестиційно-інноваційного розвитку та зовнішніх відносин облдержадміністрації Оксана Головко, а також делегація Програми розвитку Організації Об’єднаних Націй (ПРООН).

Під час заходу обговорили реалізацію проекту «Верховенство права та правосуддя на рівні громад у районах України, постраждалих від конфлікту» в рамках партнерства між Урядом Королівства Нідерландів та Програмою Розвитку ООН в Україні.

Метою проекту є зміцнення особистої та громадської безпеки в районах, постраждалих від конфлікту; вдосконалення правосуддя на рівні громад через зміцнення потенціалу установ щодо надання послуг на основі прав людини та ефективного доступу до правосуддя.

Кошторисна вартість цього проекту становить 3,4 млн $ США.

Заступник очільника області зауважив, що впровадження проекту «Верховенство права та правосуддя на рівні громад у районах України, постраждалих від конфлікту» вже дало свої результати.

«На сьогоднішній день ми маємо позитивні результати впровадження зазначеного проекту на території області. Забезпечено своєчасний обмін інформацією між усіма залученими партнерами – національними, місцевими та партнерами з розвитку, участь великої кількості місцевих зацікавлених сторін у формуванні довіри та підвищення безпеки в громадах, постраждалих від конфлікту, постійна взаємодія та підтримка, успішна робота з поліцією щодо питань гендерного насильства та безпеки в громадах. Також відбулась побудова конструктивного діалогу, який покращив безпекову ситуацію та соціальну згуртованість громади, а також управління та економічну ситуацію», – зазначив Вадим Філашкін.