портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Представники Рад з питань внутрішньо-переміщених осіб Донеччини взяли участь зустрічі щодо обміну досвідом

Опубліковано 29 квітня 2024 року, 14:57 , Департамент соціального захисту населення облдержадміністрації

26 квітня члени Ради з питань внутрішньо переміщених осіб при Донецькій обласній державній адміністрації, обласній військовій адміністрації та члени місцевих Рад з питань внутрішньо переміщених осіб взяли участь у черговій координаційній зустрічі на тему: «Обмін досвідом щодо ефективної координації між Радами ВПО».

Зустріч організовано за сприяння БО «Благодійний фонд «Стабілізейшен Суппорт Сервісес» та Чеської гуманітарної організації «Людина в біді».

Під час заходу представники Ради з питань внутрішньо переміщених осіб, утвореній при Бахмутській міській військовій адміністрації, порушили питання взаємодії Рад з питань внутрішньо переміщених осіб як одного із механізмів інтеграції внутрішньо переміщених осіб в приймаючих громадах.

Також представники Рад з питань внутрішньо переміщених осіб при Дніпропетровській, Чернігівській та Рівненській обласних військових адміністраціях поділилися досвідом щодо налагодження координації між радами на рівні області та мережування місцевих Рад з питань внутрішньо переміщених осіб в межах області.

Учасники зустрічі обмінялися досвідом інтеграційних заходів для внутрішньо переміщених осіб, спільно напрацьовували рекомендації та нові ідеї щодо якісної комунікації між Радами з питань внутрішньо переміщених осіб та процес їх взаємодії з органами місцевої влади.

Ради з питань внутрішньо переміщених осіб в Україні — це приклад успішного представлення інтересів «переселенців» та один із можливих способів досягти систематичної всебічної участі  у прийнятті відповідних рішень.