портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Представники з Донеччини взяли участь у засіданні круглого столу із взаємодії влади і громадськості

Опубліковано 21 серпня 2024 року, 14:30

Сьогодні в Києві відбулось засідання круглого столу, присвячене взаємодії представників влади та громадськості Луганщини та Донеччини в умовах окупації, деокупації та відновлення. 

Участь у заході взяли представники з Донецької області – експертка проєкту, виконавча директорка громадської організації «Донецький прес-клуб», медіаекспертка Інституту демократії ім. Пилипа Орлика Тетяна Строй, в.о. голови Громадської ради при Донецькій облдержадміністрації Ірина Степанова, а також представники Донецької ОДА.

Під час заходу презентували результати експертної зустрічі «Українські Донеччина та Луганщина в умовах окупації, деокупації, відновлення: виклики, проблеми, рішення», розглянули погляди представників влади, громадськості та ЗМІ на налагодження якісної комунікації.

Серед найгостріших питань, які потребують рішення, було визначено недостатність фінансування, нестабільність отримання ресурсів, брак навичок фандрайзингу, відсутність стратегічного бачення виходу з війни, подальшого розвитку після її завершення. Окрім того, було виокремлено проблему в соціальній напрузі населення країни та зростаючу кількість факторів, які розділяють суспільство на групи, які не можуть порозумітися між собою.

За результатами зустрічі було виявлено потребу у створенні спільного комунікаційного простору, майданчика або платформи для можливості спілкуватися ЗМІ між собою, з представниками місцевих, центральних органів влади, експертами.

Захід відбувся в рамках проєкту «Залучення громадськості Сходу України до відновлення своїх громад», який підтримується Міжнародним фондом «Відродження». Проєкт реалізується ГО «Громадська ініціатива Луганщини» у співпраці з ВГО «Асоціація сприяння самоорганізації населення», ГО «Центр політико-правових реформ» та ГО «Асоціація «Відродження та Розвиток».