портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Президент України відзначив державними нагородами паралімпійців Донецької області та їхніх тренерів

Опубліковано 21 вересня 2024 року, 15:21 , Управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації

Президент України Володимир Зеленський зустрівся з учасниками національної паралімпійської збірної команди України – чемпіонами і призерами ХVIІ літніх Паралімпійських ігор у Парижі та відзначив їх державними нагородами. У церемонії також узяли участь Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль і Міністр молоді та спорту України Матвій Бідний.

Глава держави зауважив, що Україна пишається всіма своїми спортивними героями, адже паралімпійці ще раз продемонстрували світові: українці – це нація сильних людей.

«Ваші перемоги вкотре довели: наші люди здатні долати абсолютно всі перешкоди та складнощі, як ніхто вміють боротися та здобувати перемоги. Дякую вам за вашу силу, за це ваше вміння бути вище, ніж будь-які обставини. І хочу подякувати всій нашій команді України – кожному й кожній, хто працює зі збірною, хто допомагає, хто вас постійно підтримує», – наголосив Володимир Зеленський.

Згідно Указу Президента України від 18.09.2024 року №635/2024, державними нагородами України за успішний виступ на ХVІІ літніх Паралімпійських іграх відзначені 9 спортсменів і 4 тренери Донеччини – представники Донецької обласної дитячо-юнацької спортивної школи для осіб з інвалідністю та Донецького регіонального центру з фізичної культури і спорту осіб з інвалідністю «Інваспорт».

Ордена князя Ярослава Мудрого ІV ступеня удостоєний Андрій Казначеєв – старший тренер з пара плавання, особистий тренер Андрія Трусова, Данила Чуфарова, Марини Піддубної, Ігоря Німченка.

Орденом князя Ярослава Мудрого V ступеня відзначений Єгор Дементьєв, чемпіон та срібний призер з пара велосипедного спорту.

Орденом «За заслуги» І ступеня нагороджений Роман Полянський – срібний призер з пара веслування академічного.

Ордена «За заслуги» ІІ ступеня удостоєний Андрій Трусов – дворазовий чемпіон та триразовий срібний призер з пара плавання.

Орденами «За заслуги» ІІІ ступеня відзначені: Антон Крюков – срібний призер з пара пауерліфтингу; Ігор Німченко – срібний та бронзовий призер з пара плавання; Данило Чуфаров – дворазовий срібний та дворазовий бронзовий призер з пара плавання; Світлана Казначеєва – старший тренер з пара плавання, особистий тренер Андрія Трусова, Марини Піддубної, Ігоря Німченка.

Орденів «За мужність» ІІ ступеня удостоєні: Олександр Комаров – чемпіон та дворазовий бронзовий призер з пара плавання; Ярослав Семененко – бронзовий призер з пара плавання.

Орденом княгині Ольги І ступеня нагороджена Марина Піддубна – чемпіонка та бронзова призерка з пара плавання.

Почесне звання «Заслужений працівник фізичної культури і спорту України» присвоєно: Василю Лисенку – особистому тренерові Олександра Комарова, Ярині Матло – особистому тренерові Данила Чуфарова.

Світлини - www.president.gov.ua