портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Примусова паспортизація: російський «аусвайс» - це шлях до депортаціі у депресивні райони рф

Опубліковано 08 серпня 2022 року, 15:48

На тимчасово окупованих територіях України рашисти створюють такі умови, коли людям помилково здається, що їх шанси вижити зростуть у разі отримання російського громадянства. Але слід пам`ятати, що головна мета примусової паспортизації - легалізувати окупаційну «владу», тоді як українців, які отримають російські «аусвайси», чекають чисельні ризики.

Комусь, можливо, здається, що маючи громадянство країни-окупанта, є шанс отримати бодай якісь гарантії стабільного існування чи недоторканості власного майна. Мовляв, з новим «паспортом» легше легалізувати авто, нерухомість, зберегти посаду або бізнес. Але це дуже велика помилка, бо в окупації гарантій взагалі не існує, натомість повно можливостей ще більше погіршити свій стан як раз отримавши «ксиву» рф.

Про можливість втратити життя завдяки примусовій паспортизації ми вже розповідали, але є й інші ризики, окрім перспективи всупереч вашому бажанню потрапити під мобілізацію до війська окупантів. Сучасна росія – велика за площею країна з величезними демографічними проблемами. Вирішить їх намагаються за рахунок українців. І почалося це не у 2022 році, а значно раніше. А що чекає мешканців окупованих рф територій можуть, наприклад, розповісти ексгромадяни України, які у 2014 році зрадили присязі, вирішивши дослужити в російській армії чи фсб до пенсії в курортному Криму. Зрадників досить швидко почали відправляти для подальшого проходження служби в зовсім інших кліматичних умовах, затикаючи ними прогалини у далеких північних гарнізонах. Натомість, у Крим переводили «істиних арійців» з російської глибинки, змінюючи тим самим етнічний склад населення на півострові.

Примусове вивезення українців до росії набрало величезних масштабів після 24 лютого. І везуть їх з тимчасово окупованих районів Донеччини не тільки у сусідню Ростовську область, і зовсім не у Москву чи Пітер, а в дуже депресивні регіони. Відомий випадок, коли декілька сотень маріупольців відправили потягом на Далекий Схід у Находку. А скільки наших земляків опинились у Сибіру та далеко не центральних краях рф.

І помилково вважати, що росіянам потрібна лише молода та здорова «робоча сила» з України, щоб було кому працювати та збільшувати народжуваність. Тисячами вивозять і пенсіонерів, які втрачають житло на Батьківщині та вимушені тепер доживати свій вік у домах престарілих чи в приймах у чужих людей у глухих дєрєвнях без медичної допомоги. Для чого це робиться? Сучасні рашисти, депортуючи стареньких, з одного боку піаряться, розповідаючи, як вони рятують людей від війни, а з іншого – зачищають під себе «життєвий простір» на українській землі, яку планують заселяти своїм, лояльним "народом".

У таких умовах, отримуючи російський паспорт на окупованій територіі, українці тільки збільшують свої шанси стати, проти власної волі, людським ресурсом для заселення депресивних російських земель.