портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Прискорюємо працевлаштування безробітних та підтримуємо роботодавців

Опубліковано 15 вересня 2023 року, 09:17 , Донецький обласний центр зайнятості

Реалізація активних державних програм, спрямованих на збереження існуючих та створення нових робочих місць, є одним із пріоритетних завдань служби зайнятості Донеччини. Фахівці центрів зайнятості проводять системну роботу з роботодавцями щодо інформування про умови та механізми отримання компенсаційних виплат за працевлаштування безробітних.

Так, під час робочої онлайн-зустрічі зі спеціалістами центру зайнятості підприємець з Мар’їнки Сергій Величко повідомив про потребу в працівниках. Він шукав продавця продовольчих товарів. Фахівці допомогли роботодавцю подати онлайн-звіт 3-ПН, запропонували шляхи вирішення кадрових проблем та проінформували про можливості отримання фінансової підтримки.

На замовлення роботодавця рекрутери здійснили оперативний підбір кандидатів, серед яких була безробітна Діана Морозова. Жінка тривалий час не могла знайти роботу, а з початком повномасштабної війни ситуація погіршилася. Діана мала велике бажання працювати, була рішуче налаштована і розглядала усі пропозиції роботи.

Пройшовши професійний відбір, жінка взяла участь в презентації роботодавця і була запрошена на співбесіду. Після успішного її проходження пані Діана була працевлаштована продавцем продовольчих товарів.

Оскільки Діана має статус ВПО, працедавець скористався правом на фінансову підтримку від служби зайнятості та отримав компенсацію фактичних витрат на оплату праці за працевлаштування внутрішньо переміщеної особи згідно з Постановою Кабінету Міністрів України № 331.

Більш детально ознайомитись з цією програмою фінансової підтримки працедавців можна за посиланням https://bit.ly/3JysFZQ

За інформацією Донецької обласної служби зайнятості