портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Загальнонаціональна хвилина мовчання

Опубліковано 15 вересня 2023 року, 09:00

Щодня о 9:00 — загальнонаціональна хвилина мовчання за загиблими внаслідок збройної агресії російської федерації.

Донецька ОВА та платформа Меморіал згадують убитих росіянами жителів Донеччини.

6 вересня 2023 року в Костянтинівці загинула Наталія Ширай. Російська армія вдарила по центру міста, зокрема – ринку, де було чимало людей.

Наталія отримала важкі поранення, її встигли госпіталізувати й прооперувати, однак врятувати життя не вдалося. Поряд із жінкою загинув її чоловік Микола.

Наталії було 54 роки. Вона працювала вихователькою у Костянтинівському закладі дошкільної освіти № 7. Під її опікою зросло багато діток. Також разом із чоловіком Наталія вирощувала квіти, продавали їх на ринку.

«Тітка Наташа і дядько Коля були дуже класними, вони мені наче рідні. 17 років я прожила поруч із ними. Чудові люди. Таких сусідів, як вони, не знайти. Наташа вирощувала найкрасивіші квіти, на всі «перші дзвоники» тільки до них за квітами і йшли. Вони виховали найкращих дітей. Гарні батьки, які змогли дати дітям найголовніше, – сімейні цінності. На всі свята збиралися за одним столом і дуже весело проводили час. Наташа пекла найсмачніші торти», – розповіла подруга родини Ширай, Анастасія Кондюрова.

У Наталії залишилися доньки Лідія і Юлія та інші рідні.

З 24 лютого росіяни вбили 1708 мирних жителів Донеччини, поранили ще 4132. Кількість жертв у Маріуполі та Волновасі наразі достеменно невідома. 

Пам’ятаймо!