портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Притулок підтримки осіб, які постраждали від домашнього насильства та насильства за ознакою статі, відкрито на території Мангушської селищної ради

Опубліковано 07 грудня 2021 року, 17:40 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації

Відкриття притулку підтримки осіб, які постраждали від домашнього насильства та насильства за ознакою статі, відбулося на території Мангушської селищної ради Донецької області сьогодні, 7 грудня.

Участь в урочистому відкритті притулку взяли заступниця голови Донецької облдержадміністрації Юлія Костюніна, голова Маріупольської районної державної адміністрації Наталія Букрєєва, начальниця управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання Донецької облдержадміністрації Лілія Золкіна, Мангушський селищний голова Володимир Караберов, директор КУ «ЦНСП Мангушської селищної ради» Володимир Хаджинов, фахівець із мобілізації громад Програми розвитку ООН Михайло Карелін, проектна спеціалістка Програми ООН із відновлення та розбудови миру, Фонд ООН у галузі народонаселення (UNFPA) Ольга Цуприкова, представник громадської організації «Маріупольська спілка молоді» (координатор проєкту) Олексій Копатько, голова правління Ради Жінок Донеччини Юлія Пруднікова.

«Відкриття притулку є складовою захисту та підтримки потерпілих від домашнього насильства та насильства за ознакою статі. Цей захід демонструє, що спільні дії міжнародних організації та місцевої влади можуть будувати систему рівного доступу до важливих соціальних сервісів для населення. Дуже важливо, щоб послугами цього притулку, відповідно до міжмуніципальних договорів, на платній основі могли користуватись й інші географічно наближені громади» - зазначила у своєму виступі Юлія Костюніна.

Притулок створено в межах проєкту «Створення умов для отримання екстреної та якісної допомоги жінкам, які постраждали від домашнього насильства та насильства за ознакою статі на території Мангушської селищної ради» імплементується громадською організацією «Маріупольська Спілка Молоді» у партнерстві з Мангушською селищною радою за рахунок коштів Програми ООН із відновлення та розбудови миру (UN_RPP) спільно з Фондом ООН у галузі народонаселення (UNFPA).

Переобладнано та оснащено три кімнати для проживання осіб, які постраждали від домашнього насильства та насильства за ознакою статі, кімнату для роботи персоналу, санвузол, ванну кімнату та кухню.

Притулок розраховано на 10 осіб та буде функціонувати як структурний підрозділ КУ «ЦНСП Мангушської селищної ради». Подальше утримання (комунальні послуги та поточні видатки) здійснюватиметься за рахунок коштів місцевого бюджету Мангушської селищної ради.

На проведення ремонтних робіт та придбання обладнання було витрачено 2 584 854,00 грн, з яких:

  • 1 953 530,00 грн – кошти ПРООН;
  • 400 000,00 грн - кошти Фонду Народонаселення ООН в Україні (UNFPA);

231 324,00 грн – кошти Мангушської селищної ради.