портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Про цілі Всеукраїнської програми ментального здоров'я "Ти як?" розповіли на брифінгу

Опубліковано 03 жовтня 2023 року, 15:44

Реалізації на Донеччині загальнодержавної програми ментального здоров'я "Ти як?", яка впроваджується в Україні за ініціативою першої леді Олени Зеленської, був присвячений сьогоднішній брифінг в.о. директора КНП "Психіатрична лікарня Маріуполь", регіональної координаторки програми ментального здоров’я "Ти як", радниці голови Донецької облдержадміністрації з ментального здоров’я Ілони Кислицької. Під час презентації вона докладно розповіла і про цілі цієї важливої Всеукраїнської програми. 

Серед них - розбудова системи надання послуг у сфері психічного здоров'я та психосоціальної підтримки, психологічної допомоги у різних секторах (освіта, соціальна сфера, охорона здоров'я, сектор безпеки та оборони) на національному та регіональному рівнях.

Мета програми - і підвищення обізнаності населення щодо оцінки власного психоемоційного стану, потенційних ризиків для ментального здоров'я, дієвих методів їх вирішення і найкоротших шляхів отримання консультаційної підтримки спеціалістів.

В межах "Ти як?" здійснюється популяризація технік самодопомоги та підтримки інших, що базуються на доказових методиках піклування про ментальне здоров'я

А ще програма передбачає навчання фахівців першої лінії контакту (а це соціальні, медичні працівники, освітяни, рятувальники, поліція, неурядовий сектор, а також бізнеси, які створюють товари і послуги для населення) базовим навичкам першої психічної допомоги.

Подробиці брифінгу ми розповімо в наступних публікаціях, а його повний відеозапис ви можете переглянути нижче: