портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Про проведення у Донецькій області Всеукраїнського тижня права

Опубліковано 22 грудня 2018 року, 16:21 , Служба у справах дітей облдержадміністрації

Важливо, щоб кожна людина, у тому числі і дитина, знала свої права.

Недаремно традиційно, щороку у грудні місяці, в Україні проводиться тиждень права для усіх верств населення. Не виключенням був і 2018 рік. 

Протягом грудня 2018 року для дітей  міст і районів області представниками служб у справах дітей, відділу освіти, правоохоронних органів проводилися відповідні заходи, а саме: круглі столи на тему: «Права людини у сучасному суспільстві»; виступи на батьківських зборах, виховних годинах з питань протидії домашньому насильству, особливо по відношенню до дітей; бесіди серед учнівської та студентської молоді з попередження їх участі у таких небезпечних квестах, як: «Синій кіт», «Море китів»; правові вікторини, тренінги, анкетування на тему: «Чи знаєш ти свої права?!»; конкурси та виставки дитячих малюнків «Кожна дитина має право…»; інтелектуальні ігри  «Подорож у країну прав», «Правознайка»; перегляд наукового фільму «Конвенція про права дитини» тощо. Діти мали можливість познайомитися  з юридичними документами: законами, кодексами, нормативно-правовими актами.

Не залишились поза увагою і дошкільнята, які із задоволенням брали участь у дидактичних та творчих іграх «Я маю право», «Сонечко веселе – сонечко сумне». Вихователями проведені бесіди в усіх вікових групах на тему «Хоч дитина я мала, проте знаю всі права!», «Я дитина ще мала, захистіть мене від зла!». 

Сім’ї, які перебувають у складних життєвих обставинах, відвідані за місцем проживання з метою надання їм правових консультацій та підвищення правової свідомості батьків щодо утримання та виховання дітей.

Представники всіх зацікавлених служб і органів працювали над удосконаленням форм і методів роботи у сфері захисту прав дитини. 

Організація та проведення тижня права  значно  підвищила  обізнаність громадян, у тому числі і дітей, щодо міжнародних стандартів прав людини та механізмів їх реалізації. 

Знання власних прав допоможе кожній дитині  уникнути небажаних та небезпечних  ситуацій!