портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На Донеччині надають допомогу жертвам сексуального насильства під час війни

Опубліковано 27 вересня 2024 року, 15:20 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання Донецької облдержадміністрації

Про механізми надання допомоги постраждалим через сексуальне насильство, пов’язане зі збройною агресією росії проти України, говорили під час чергового засідання відповідної міжвідомчої групи на рівні держави.

Участь у засіданні міжвідомчої робочої групи з питань протидії сексуальному насильству, пов’язаному зі збройною агресією росії проти України, та надання допомоги постраждалим узяли представники управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання Донецької ОВА.

Для прифронтового регіону питання особливо актуальне. Протягом першого півріччя цього року до офіційних структур на підконтрольній українській владі території надійшли сім звернень від жертв сексуального насильства, пов’язаного з війною. Також подібною проблематикою займаються благодійні організації, які надають підтримку та допомогу населенню Донеччини.

Катерина Левченко, Урядова уповноважена з питань гендерної політики, голова Міжвідомчої робочої групи, розповіла присутнім про виконання Рамкової програми співробітництва між Урядом України та ООН з питань запобігання та реагування на сексуальне насильство, пов’язане з конфліктом.

Під час засідання міжвідомчої робочої групи обговорювали стан проходження в парламенті тих законопроектів, які стосуються виплат репарацій та компенсацій. Учасники засідання ознайомились з результатами пілотного проєкту по виплаті невідкладних проміжних репарацій постраждалим та забезпечення подальшої реалізації пілотного проєкту в 2025 році з метою його розширення.

На державному рівні питання підтримки постраждалих від сексуального насильства, пов’язаного зі збройною агресією, та забезпечення їх прав є пріоритетним. Наразі триває ухвалення відповідної нормативно-правової бази та залучаються всі можливі сторони й ресурси для забезпечення потреб постраждалих.