портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Про відключення газопостачання у м. Часів Яр

Опубліковано 29 липня 2021 року, 12:54 , Департамент розвитку базових галузей промисловості облдержадміністрації

З 26 липня поточного року в м. Часів Яр ПАТ «Донецькоблгаз» проводяться планові ремонтні роботи на газорозподільній мережі. На сьогодні під час робіт відключено 2366 абоненти, у т.ч. 638 абонентів приватного сектору.

Ремонтні роботи здійснюються з метою упередження аварійних ситуацій та недопущення загрози життю людей під час експлуатації газової мережі.

Попередження про проведення робіт 19 липня 2021 року розміщувалися на житловому секторі, магазинах, інформаційних дошках Артемівським управлінням по газопостачанню і газифікації. Окрім того, інформація про планові ремонтні роботи наявна на офіційному сайті ПАТ «Донецькоблгаз» (розділ «Інформація; звітна інформація; інформація про обмеження розподілу природного газу).

Пуск газу після виконання ремонтних робіт напряму залежить від допуску персоналу оператора газорозподільної мережі (ПАТ «Донецькоблгаз») до житлових приміщень. Тому що перед заповненням газу в газорозподільний газопровід необхідно перекрити ввідні крани на приміщення. Так вимагають Правила безпеки систем газопостачання.

Щодо Типового договору на технічне обслуговування газових мереж багатоквартирних будинків. Відповідно до чинного законодавства укладання такого договору обов’язково. Дійсно, на сьогодні форму такого договору не затверджено на рівні держави. Проте ПАТ «Донецькоблгаз» користується примірним договором, який йому надано Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП).

До речі, відповідно до чинного законодавства укласти такий договір можна не лише з ПАТ «Донецькоблгаз». Проте до таких робіт допускається лише той суб’єкт господарювання, який має дозвіл на проведення відповідних робіт.

Захист прав споживачів в Україні здійснює постійно діючий центральний орган виконавчої влади - НКРЕКП.

Будь-який мешканець м. Часів Яр, який вважає, що його права порушені. може звернутися до цієї комісії.  

03057 м. Київ, вул. Смоленська, 19 тел. (044) 204-48-27; (044) 204-70-72,  (044) 204-48-94, (044) 204-70-27E-mail: [email protected].