портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Проблемні питання східних областей України обговорили учасники онлайнового засідання наглядової ради «Програми ООН з відновлення та розбудови миру»

Опубліковано 05 лютого 2021 року, 14:29

Проблемні питання східних областей України стали темою обговорення на онлайновому засіданні наглядової ради «Програми ООН з відновлення та розбудови миру», в якому взяли участь  керівники міжнародних організацій, представники українського уряду і  керівники Донецької, Луганської та Запорізької областей.

Голова Донецької облдержадміністрації, керівник обласної військово-цивільної адміністрації Павло Кириленко озвучив низку гострих для Донеччини проблем.

По-перше, йшлося про водопостачання області. Розбалансована, зношена та частково зруйнована війною система постачання води все частіше дає збій, що призводить до масштабних аварій, від яких страждають люди. На початку січня трапилася одна з таких надзвичайних ситуацій, внаслідок якої 9 днів без води перебували жителі Торецька, Залізного та навколишніх селищ. Тому Павло Кириленко звернувся до міжнародних партнерів з пропозицією до більш тісної співпраці, акцентував увагу представників Королівства Данії, Європейського інвестиційного банку, USAID Ukraine - USAID Україна, з якими проводилися  попередні перемовини щодо цього.

Також очільник Донецької області зазначив, що існує  потреба підвищити рівень управлінської компетенції кадрового складу новостворених громад, закласти міцний фундамент для фінансового розвитку громад, розбудувати оптимальну базу для надання адміністративних та соціальних послуг їхнім мешканцям.

Крім того, він  звернувся до міжнародних партнерів та українських урядовців з проханням об’єднати зусилля для вирішення питання повноцінного функціонування мобільних ЦНАПів на території Донецької та Луганської областей. Оскільки дотепер залишається не скоординованим з Міграційною службою України, державними підприємствами «Документ» та «Українські Спеціальні Системи» питання надання цими мобільними ЦНАПами послуг з оформлення закордонних паспортів. А саме ця послуга є найбільш запитувані серед населення, особливо у віддалених селах.

Говорили й про проблеми мономіст Донеччини, адже стагнація державного сектору вуглевидобутку та ризик закриття шахт призводить до економічних, соціальних та екологічних проблем цих міст. Павло Кириленко переконаний, що одним з пріоритетних напрямків спільної роботи має бути послідовна стратегічна діяльність з трансформації цих територій, у тому числі - розвиток малого та середнього бізнесу.

«І зрештою маємо розуміння, що перехід до питання економічного розвитку області неможливий без відновлення її позитивного іміджу. Для нас надзвичайно важливо відновлення в інформаційному просторі образу мирної Донеччини. Тому запросив представників дипломатичних, бізнесових та медійних кіл для відкриття нестереотипної Донецької області», -  зазначив голова Донецької облдержадміністрації.