портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Продовжується книжковий фестиваль «KyivBookFest» для відвідувачів простору «Культурний хаб Донеччина»

Опубліковано 09 вересня 2023 року, 14:59 , Управління культури і туризму облдержадміністрації

9 вересня продовжується книжковий фестиваль «KyivBookFest» для відвідувачів простору «Культурний хаб Донеччина».

Подія обʼєднує книжкову виставку-продаж, де поціновувачі літератури можуть придбати книги від видавництв-учасників. Також проходять тематичні події - презентації книжок, дискусії, зустрічі з авторами та поетичні читання. Для гравців книжкового ринку відбулися галузеві заходи, зокрема тематичні дискусії. Також на фестивалі були зустрічі для дітей та їхніх батьків: квести, вікторини, презентації книжок, майстер-класи, ігри та читання.

Мета фестивалю – сприяти безперервному забезпеченню військовослужбовців необхідною професійною та світоглядною літературою. Тож на події відкритий збір з метою видати 12 000 книг.

Сьогодні програма фестивалю була різноманітною. До неї увійшли дискусія з авторкою Танею Гуд «Незламна книжка незламних людей», творчий майстер-клас від Крутої Адель, «Сімейні фінанси дорослих та дітей під час війни» з Любомиром Остапівим, мовний тест з письменницею та мовознавицею Лесею Мовчун, презентація книги «Казка про чорний квадрат» від Марії Білінської, Світлана Віртола та її Іловайськ, барвиста презентація книжки Лани Ра «Ґудзи-мудри. Королева країни загублених Ґудзиків», ювілейний квест, презентація книги та розмова з батьками на тему «Як говорити з дітьми про мистецтво», майстер-клас з малювання єнотиків з Ритою Нільсон, секретики для дорослих від Лариси Ніцой, презентація книжки «Сем і Маруська йдуть на війну» з Валентиною Михайленко, руханка-гра, казки для дорослих та дітей з Сашком Лірником, презентація книги «Особлива традиція», особливі книги для малих читайликів з Іваном Андрусяком, Юрієм Бедриком, Світланою Аман тощо.

Організатори фестивалю відзначили, що KyivBookFest став успішною подією, яка сприяла відродженню традицій живого спілкування з книгою.

.