портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

В Авдіївці погасили марку, присвячену дню міста

Опубліковано 09 вересня 2023 року, 11:00

Сьогодні в Авдіївці на честь 245-ї річниці з дня заснування міста відбулось урочисте погашення  власної марки, розробленої спеціально до цієї дати Авдіївською міською військовою адміністрацією та громадською організацією «Промінь ІФ» спільно з Укрпоштою.

У церемонії погашення марки взяли участь заступник голови Донецької облдержадміністрації Вадим Філашкін, генеральний директор АТ "Укрпошта" Ігор Смілянський, начальник Авдіївської міської військової адміністрації Віталій Барабаш разом із заступником Сергієм Легеньким, керівник Донецької дирекції АТ "Укрпошта" Максим Сутковий, а також члени ГО «Промінь ІФ». 

Марка присвячена життю Авдіївки, яка вже майже десять років є форпостом українського спротиву. Місто відігравало надзвичайно важливу роль під час оборони Донецького аеропорту імені Сергія Прокоф'єва, а потім стримувало окупантів та увійшло в історію боями за авдіївську промзону. Зараз ледь не щодня ворог намагається захотипи місто, та завдяки майстерності й самовідданості наших героїв йому це не вдасться ніколи. 

Двадцять вісім зображень краєвидів міста різних часів, місцевих визначних пам‘яток та жахливих результатів терористичних атак росіян відображають знищене окупантами мирне життя мешканців Авдіївки. 

"Дуже важливо берегти історію рідного краю. Ці марки - не просто зображення, це символ того, що Авдіївка завжди була, є і буде українською. Ми обов'язково відродимо це місто, разом зробимо його знов квітучим. Вірю, зовсім скоро  настане день,  коли ми будемо гасити марку й у вільному Донецьку, а жахи війни залишаться позаду", - наголосив Вадим Філашкін.