портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Продовжується прийом громадян на деокупованих територіях області

Опубліковано 22 грудня 2022 року, 04:16 , Департамент соціального захисту населення облдержадміністрації

В області на деокупованих територіях органами соціального захисту населення здійснюються прийоми громадян з метою надання їм всебічної допомоги та вирішення питань, які виникають.

У грудні поточного року в Лиманській територіальній громаді проведено чергові виїзні прийоми громадян, а саме в населених пунктах Новоселівка, Рубці та Лозове, на які звернулося близько 50 мешканців громади.

Під час здійснення прийому громадян мешканцям громади надані роз’яснення з питань призначення тимчасової державної соціальної допомоги непрацюючій особі, яка досягла загального пенсійного віку, але не набула права на пенсійну виплату, отримання грошової допомоги від міжнародних організацій тощо. Всім громадянам запропонована евакуація до більш безпечних регіонів країни, зокрема до Тернопільської області, надано вичерпну інформацію щодо умов евакуації та розміщення в приймаючій області.

На сьогодні триває виплата грошових допомог мешканцям деокупованих населених пунктів Лиманської міської територіальної громади за рахунок коштів Товариства Червоного Хреста України та Міжнародної організації з міграції. Так, вже майже 10 тисяч мешканців Лиманської громади отримали грошову допомогу від Товариства Червоного Хреста України в розмірі 1200 грн та понад 7 тисяч громадян – від МОМ в розмірі 2200 грн в розрахунку за три місяці.

За матеріалами департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації