портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Жінки Донеччини отримали гігієнічні набори від Фонду Народонаселення ООН в Україні

Опубліковано 22 грудня 2022 року, 04:09 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації

Вже вдруге мешканки Донецької області отримали гігієнічних наборів гідності від Фонду Народонаселення ООН в Україні. 1800 жінок у 30 громадах області були забезпечені найнеобхіднішим - у складі набору засоби індивідуальної гігієни для жінок, білизна, шкарпетки, термобілизна, пластирі, пральні порошки та навіть маски для обличчя, повідомляє управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації.

Як зазначила одна із жінок, що отримали гігієнічні набори гідності: «У цих наборах усе необхідне — зубні щітки, паста, мило, шампунь, мийний порошок, прокладки та багато чого іншого. Уся наша родина була шокована, що навіть у такий складний час люди продовжують надавати допомогу, та ще й у такій кількості та без економії на якості.»

Набори гідності отримують жінки з найбільш постраждалих від повномасштабної війни областей України. Пріоритетними для видачі наборів гідності є наступні вразливі категорії жінок та дівчат: 

● Жінки й дівчата, які постраждали від гендерно зумовленого або домашнього насильства; 

● Вагітні жінки або жінки, які годують груддю; 

● Жінки й дівчата з сільської місцевості та віддалених від великих міст районів; 

● Внутрішньо переміщені жінки й дівчата; 

● Жінки й дівчата, які проживають на території, яка зазнає регулярних обстрілів, наближеній до зони бойових дій, звільненій території;

● Жінки й дівчата з інвалідністю; 

● Жінки похилого віку; 

● Жінки й дівчата, які належать до етнічних меншин.

За матеріалами управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації