портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Професійне навчання - запорука успішного працевлаштування

Опубліковано 24 листопада 2021 року, 10:28 , Донецький обласний центр зайнятості

В Україні проходить тиждень професійно-технічної освіти. Служба зайнятості є однією з установ, яка надає можливість безкоштовно пройти професійне навчання у закладах освіти або центрах профтехосвіти державної служби зайнятості, які мають ліцензії за 95 робітничими професіями.

З початку року за направленням Донецької обласної служби зайнятості професійну підготовку, перепідготовку та підвищення кваліфікації проходили 6,6 тис. безробітних, з них в ДНЗ «Донецький ЦПТО ДСЗ» навчалися 2,6 тис. осіб. Після закінчення навчання 95% слухачів знайшли роботу та працевлаштувалися за набутою професією.

Також у Донецькій області продовжує активно впроваджуватися дуальна форма навчання, яка допомагає підвищити якість підготовки та адаптації кваліфікованих кадрів з урахуванням вимог роботодавців. Завдяки такій системі безробітні отримують теоретичні знання у закладах освіти, а практичні навички безпосередньо на майбутньому робочому місці. Протягом січня-жовтня 77 безробітних пройшли навчання за такою формою освіти та були працевлаштовані.

Найбільш поширені професії, за якими навчалися безробітні, це: слюсар-ремонтник, кухар, касир торговельного залу, швачка, газорізальник, продавець продовольчих товарів, квітникар, обліковець з реєстрації бухгалтерських даних, агент з постачання та кондитер.

Набуті професійні знання, компетенції та навички сприятимуть прискоренню працевлаштування.

Перелік закладів освіти для організації професійного навчання зареєстрованих безробітних можна переглянути за посиланням https://www.dcz.gov.ua/ у вкладці «Навчання».