портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Програма "єВідновлення" працює: На Донеччині вже прийнято 108 позитивних рішень про виплату компенсацій за пошкоджене рашистами житло

Опубліковано 06 липня 2023 року, 13:15

На Донеччині продовжується реалізація програми "єВідновлення" з надання державної допомоги для відновлення житлових будинків,  ремонту житла, пошкодженого внаслідок повномасштабного вторгнення рф. Як повідомила на сьогоднішньому брифінгу заступниця директора департаменту житлово-комунального господарства облдержадміністрації Лариса Гусева, відповідними комісіями вже прийнято 108 позитивних рішень про виплату людям компенсацій на загальну суму 7 млн 169 тисяч гривень. Серед найбільш активних громад в частині швидкого розгляду заяв - Слов`янська, Селидівська. Новогродівська, Добропільська, Дружківська, Миколаївська. По іншим громадам відповідна робота буде пришвидшуватись.

Загалом на сьогодні по області внесено в реєстр інформацію про 11158 пошкоджених (зруйнованих) об`єктів, а заяв від населення подано через "Дію" 1501. З них 681 заява - це ті будинки або квартири, які розташовані в зоні активних бойових дій. Через законодавчі питання поки що такі будинки не можуть обстежувати та розглядати можливість виплати, тому заяви, на жаль, залишаються без розгляду. Інші 560 заяв вже розглянтуті.