портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Простір для нових партнерств і співпраці в бібліотечній галузі

Опубліковано 09 вересня 2024 року, 15:32 , Управління культури і туризму облдержадміністрації

Книжковий фестиваль #KyivBookFest став важливою подією для бібліотечної спільноти України. Від Донеччини взяли участь у заходах фестивалю представники КЗК «Донецька обласна бібліотека для дітей», відзначаючи насичену програму, яка поєднувала фахові дискусії, книжкові новинки та творчі майстер-класи.

Однією з ключових подій стала панельна дискусія «Сучасний бібліотекар: міфи та дійсність». Учасниками дискусії стали дев'ять провідних фахівців бібліотечної галузі, Українського інституту книги, Міністерства культури та інформаційної політики України та інші. Модераторами виступили генеральний директор НБУ ім. Ярослава Мудрого Олег Сербін, президентка Української бібліотечної асоціації Оксана Бруй та директорка Донецької обласної бібліотеки для дітей Юлія Василенко, яка також очолює Донецьке регіональне відділення Української бібліотечної асоціації.

Дискусія тривала дві години, під час яких обговорювалися актуальні питання ролі бібліотекаря в сучасному суспільстві, виклики, з якими стикається бібліотечна справа, а також нові підходи та перспективи розвитку бібліотек. Фахівці обмінювалися досвідом, ділилися практиками та шукали рішення для адаптації бібліотечної діяльності до сучасних викликів, зокрема в умовах війни.

Захід став джерелом нових ідей та натхнення для подальшої роботи, відкривши простір для нових партнерств і співпраці в бібліотечній галузі.