портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Протягом місяця до Авдіївки та Ясинуватського району буде повернуто газопостачання

Опубліковано 19 серпня 2018 року, 11:16

В Донецькій області за кошти обласного бюджету та за фінансовим сприянням   ПрАТ «Авдіївський коксохімічний завод» завершено будівництво підвідного газопроводу високого тиску від ГРС смт Очеретине до м. Авдіївка.
Це дозволяє відновити газопостачання близько 20 тис. жителям м. Авдіївки та 7 прилеглих населених пунктів Ясинуватського району (с. Красногорівка, с. Орлівка, с. Тоненьке, с. Водяне, с. Первомайське, с. Нетайлове, с-ще Ласточкине), які з 07 червня 2017 року в результаті ведення активних бойових дій (аварії на магістральному газопроводі) були позбавлені послуги газопостачання. Будівництво тривало з 15 вересня 2017 року. Загальна довжина трубопроводу - 14,1 км.
Вартість будівництва склала 33,25 млн.грн. проти близько  58,0 млн.грн., які передбачалися першою версією проектно-кошторисної документації.
7 серпня  2018 року за проектом «Будівництво підвідного газопроводу високого тиску від ГРС смт Очеретине до м. Авдіївка», від Державної архітектурно-будівельної інспекції України отримано Сертифікат, що засвідчує відповідність закінченого будівництвом об’єкта проектній документації та підтверджує його готовність до експлуатації.
На сьогодні згідно з відповідними розпорядженнями голови облдержадміністрації, керівника обласної військово-цивільної адміністрації  об’єкт будівництва та витрати по ньому передані Військово-цивільній адміністрації м. Авдіївка Донецької області.
Фахівцями ПАТ «Донецькоблгаз» найближчими днями розпочнуться роботи з заповнення природним газом газорозподільних мереж та будинкових вводів, тобто вже у серпні в домівки жителів Авдіївки та Ясинуватського району, які потерпали від наслідків надзвичайної ситуації техногенного характеру, повернеться блакитне паливо та комфортні умови проживання.
Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації