портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Донецькі громади вивчали досвід економічного розвитку сільських територій на Дніпропетровщині

Опубліковано 19 серпня 2018 року, 16:20

16-17 серпня представники Донецької облдержадміністрації, органів місцевого самоврядування та фермери Донецької області відвідали Дніпропетровську область з навчальним візитом на тему: «Вивчення досвіду місцевого економічного розвитку сільських територій».

Захід організовано за ініціативи Донецького центру розвитку місцевого самоврядування з метою підвищення ефективності використання бюджетних коштів  територіальних громад, формування оптимальної бюджетної політики на місцевому рівні, налагодження діалогу та співпраці між владою та громадою.

В рамках навчальної поїздки у перший день представники Донецької області відвідали Васильківську ОТГ, де взяли участь у сесії з обміну досвідом «Розвиток інфраструктури в Васильківській ОТГ», оглянули інфраструктурні об’єкти прилеглих сільських територій: перший кооперативний елеватор СОК «Зерновий» та Васильківську ГЕС.

У Покровській ОТГ делегація Донецької області прийняла участь у  круглому столі на тему: «Досвід розвитку сільських територій в Покровській ОТГ» та оглянула цікаві об’єкти громади, а саме: місцевий скейтпарк, який був збудований за ініціативи покровської молоді за кошти Покровської ОТГ, СОК «Молочарське» та СОК «Добробут Андріївки», де мала можливість оцінити переваги створення кооперативів, оглянути сучасну  молочну ферму та перейняти досвід залучення іноземних коштів.

Другий день навчального візиту був не менш насиченим та корисним. Дніпропетровський Центр розвитку місцевого самоврядування за участі досвідчених тренерів з Кооперативної академії  (СКС) провели семінар, де розглянули наступні питання: принципи та цінності кооперативів, внутрішній та зовнішній маркетинг,  лобіювання інтересів кооперативів  та державні програми підтримки кооперативів. Учасники семінару отримали компетентні  відповіді на свої питання та прийняли участь у дискусії з представниками місцевих кооперативів. Далі перейшли від теорії до практики. Делегати ознайомилися з роботою СОК « Перший ягідний кооператив» с. Могилів та с. Юріївка.

Управління з впровадження реформ та децентралізації департаменту інформаційної та внутрішньої політики Донецької облдержадміністрації

 

Інші новини за темою