портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

В Лиманській ОТГ провели семінар по співробітництву громад

Опубліковано 23 серпня 2018 року, 16:45

23 серпня на базі Лиманської міської об’єднаної територіальної громади було проведено виїзний семінар на тему «Співробітництво громад» для представників органів місцевого самоврядування ОТГ області. У заході взяли участь представники структурних підрозділів Донецької облдержадміністрації, а також радник Донецького відокремленого підрозділу Установи «Центр розвитку місцевого самоврядування».

Завідувач сектору інфраструктурного розвитку об’єднаних територіальних громад управління з впровадження реформ та децентралізації департаменту інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації Олександр Агулов зазначив, що метою заходу є надання роз’яснень щодо практичної реалізації Закону України «Про співробітництво територіальних громад» у сферах економіки та освіти.

Начальник відділу розвитку системи надання адміністративних послуг управління розвитку підприємництва, адміністративних послуг та ринкового середовища департаменту економіки облдержадміністрації Тетяна Бервенова розповіла про розвиток системи надання адміністративних послуг в ОТГ та висвітлила основні результати діяльності системи надання адміністративних послуг станом на 1 серпня 2018 року.

Головний спеціаліст відділу економічного та соціального розвитку регіону управління зведеного аналізу та стратегічного розвитку департаменту економіки облдержадміністрації Катерина Бондаренко представила доповідь про систему планування розвитку ОТГ, наголосивши на необхідності переходу від розробки однорічних планів (програм) до середньострокового планування (на 3 роки).

Начальник відділу інклюзивної освіти та соціального захисту дітей департаменту освіти і науки облдержадміністрації Валентина Ізмалкова повідомила про впровадження інклюзивної освіти та основні аспекти роботи інклюзивно-ресурсного центру.

Радник з питань децентралізації Донецького відокремленого підрозділу Установи «Центр розвитку місцевого самоврядування» Максим Ткач підвів підсумки зустрічі нагадавши присутнім про можливості ОТГ заключати договори про співробітництво територіальних громад.

Управління з впровадження реформ та децентралізації департаменту інформаційної та внутрішньої політики Донецької облдержадміністрації

Інші новини за темою