портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Проведено міжрегіональний мовний марафон між Донецькою, Львівською, Рівненською областями

Опубліковано 25 травня 2023 року, 15:26 , Управління культури і туризму облдержадміністрації

До Дня слов’янської писемності і культури 25 травня в форматі телемосту відбувся патріотичний марафон «Мова єднає», який відкрив нову сторінку соціокультурного проєкту «Схід-Захід – онлайн», започаткований Донецькою обласною бібліотекою для дітей у 2019 році.

У заході взяла участь заступник голови облдержадміністрації Юлія Костюніна, яка привітала всіх учасників телемосту та зазначила, що мова і культура – це наш скарб, який ми примножуємо і трансформуємо, зберігаючи самобутність та унікальність нашої нації.

В умовах воєнного стану працівникам Донецької обласної бібліотеки для дітей вдалося об'єднати дітей з різних регіонів України. Діти читали вірші, співали пісні, активно брали участь у мовних інтерактивах та майстер-класах. Захід був цікавим та корисним, сприяв інтелектуальному та творчому розвитку малечі, а також налагодженню міжрегіональних зв’язків.

Марафон проходив у змішаному форматі (онлайн та офлайн). В офлайн-форматі телеміст проведено на 4-х локаціях: м. Рівне на базі Рівненської обласної бібліотеки для дітей, м. Львів на базі Smart бібліотеки, на території Донецької області на базі Центральної міської бібліотеки ім. Т.Г. Шевченка (м. Покровськ) та на базі бібліотеки смт Новоекономічне Гродівської територіальної громади. В онлайн-форматі до заходу долучилася бібліотечна та освітня спільнота Донеччини. Всього у заході взяло участь понад 40 осіб.

Міжрегіональний мовний марафон ще раз підтвердив, що український народ є творцем і носієм величної мови, а наші діти – подовжувачами нації українців.

За інформацією управління культури і туризму облдержадміністрації