портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Проведено онлайн-лекцію з нагоди відзначення Дня Державного Прапора України

Опубліковано 23 серпня 2023 року, 18:45 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації

23 серпня 2023 року управлінням сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації спільно з Державним архівом Донецької області для молоді Донеччини було проведено онлайн лекцію з нагоди відзначення Дня Державного Прапора України.

Наш прапор – це наша пам’ять, наша шана до всіх героїв різних часів, які захищали нашу землю та віддали своє життя за Україну. Захід розпочався хвилиною мовчання.

Головний спеціаліст відділу використання інформації документів Державного архіву Донецької області Яна Власова розказала учасникам заходу про історію державного прапора України починаючи від часів Київської Русі.

Разом синій та жовтий кольори на державному прапорі України втілюють глибокий духовний зміст, демонструючи єдність народу, його незламність, бажання бути вільним та незалежним. Ці кольори є символом гідності, гордості та національної самосвідомості українського народу, що відображається не тільки на прапорі, але і в культурі, історії та традиціях України.

Сьогодні по всій Україні здіймаються тисячі прапорів вільної незалежної країни. Країни,  яка нині воює проти російського агресорів і відстоює свою незалежність, і водночас  будує своє майбутнє із спільнотою демократичних європейських держав, символіка якої, за «дивовижним збігом», також є синьо-жовтою.

Наприкінці зустрічі слово попросив один із учасників заходу – дев’ятирічний Микита зі Святогірської громади, який зараз мешкає у Чернівцях, і підключився до зустрічі разом із мамою. Микита сказав, що йому дуже сподобалась зустріч і йому дуже захотілося б заспівати Державний Гімн України. Тож, усі 109 учасників разом із маленьким великим українцем на завершення заспівали головну пісню нашої країни.

За інформацією управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації