портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Проведено робочу онлайн-нараду «Заклад освіти – територія безпеки»

Опубліковано 08 грудня 2022 року, 22:52 , Департамент освіти і науки облдержадміністрації

8 грудня 2022 року проведено робочу онлайн-нараду «Заклад освіти – територія безпеки» за участі Юлії Костюніної, заступника голови облдержадміністрації, Тетяни Сідашевої, директора департаменту освіти і науки облдержадміністрації, представників Головного управління ДСНС України в Донецькій області, Донецького обласного навчально-методичного центру психологічної служби системи освіти, Донецького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, керівники органів управління освітою рад територіальних громад, військових адміністрацій.

Заступник голови облдержадміністрації, Юлія Костюніна наголосила: «Першочерговим завданням, яке постає перед освітянами є створення безпечного освітнього середовища. Освітній процес у безпечній школі має бути адаптованим до нових реалій і запитів суспільства».

В ході наради присутніх ознайомлено з основними наративами, представленими на Всеукраїнському освітньому форумі «Нові виміри безпеки: виклики та рішення», організованому Міністерством освіти і науки України та проведеному у м. Тернопіль у листопаді 2022 року, визначено алгоритм першочергових дій щодо організації освітнього процесу у надскладних умовах воєнного стану через створення освітніх консультаційних пунктів.

Обговорено питання створення безпечного освітнього середовища, класів безпеки в закладах освіти, відповідні рекомендації надано Андрієм Вершиловим, начальником відділу пожежної безпеки управління запобігання надзвичайним ситуаціям Головного управління ДСНС України в Донецькій області.

Сформовано та обговорено план заходів для впровадження органами управління у сфері освіти територіальних громад у зазначеному напрямку.

Навчання повинно бути.

Навчання повинно бути якісним, доступним технологічно, географічно.

Навчати треба всупереч обставин!

За матеріалами Департаменту освіти і науки облдержадміністрації