портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Проведено засідання Слов’янської районної робочої групи з питань забезпечення реалізації рішень, спрямованих на підвищення рівня оплати праці

Опубліковано 31 серпня 2018 року, 14:20

30 серпня   в адмінбудівлі Слов’янської РДА відбулось засідання районної робочої групи з питань забезпечення реалізації рішень, спрямованих на підвищення рівня оплати праці та дотримання норм законодавства в частині мінімальної заробітної плати під керівництвом заступника голови райдержадміністрації Дмитра Сіваша. У засіданні взяли участь члени комісії, керівники району та ФОП, які порушили трудове законодавство в частині оплати праці.

На початку засідання заступник голови РДА зазначив, що з метою соціального захисту громадян роботодавці повинні усвідомлювати свою відповідальність перед законом та перед працівниками, і в подальшому дотримуватися всіх вимог відносно своєчасної та повної виплати заробітної плати, з урахуванням підвищення її мінімального рівня.

На засіданні заслуховувались керівники підприємств, у яких виявлені ознаки порушення трудового законодавства в частині оплати праці. Керівники підприємств надали пояснення щодо виявлених порушень та взяли зобов’язання у подальшому дотримуватись всіх вимог. Членами робочої групи  встановлено   контроль за зобов’язаннями  керівників  щодо своєчасної  виплати заробітної плати та сплати податків до бюджету,  а також недопущення використання праці без належного оформлення трудових відносин з працівниками. Було зазначено, що відповідно до статті 26 Закону України від 8 липня 2010 року № 2464 «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» посадові особи платників єдиного внеску несуть адміністративну відповідальність за порушення порядку нарахування, обчислення і строків сплати єдиного внеску.

Відповідно до рішення робочої групи рекомендовано членам робочої групи надалі проводити інформаційно-роз’яснювальну роботу серед суб’єктів господарювання та населення щодо дотримання соціальних стандартів.

На цьому ж засіданні відбувся розгляд питання про погашення заборгованості по заробітній платі, забезпечення податкових та інших бюджетних надходжень, страхових внесків до Пенсійного фонду та запобігання неплатоспроможності. У засіданні взяли участь члени комісії, керівники району, представники поліції та  прокуратури.

На порядок денний були винесені питання про стан погашення заборгованості з виплати заробітної плати на ПрАТ «Донрибкомбінат» та обов’язкових платежів та внесків до Пенсійного фонду України.

На засідання комісії було запрошено 6 керівників підприємств та фізичних осіб – підприємців району.

За підсумками обговорених питань заступник голови райдержадміністрації Дмитро Сіваш надав відповідні доручення, в тому числі про вжиття заходів для погашення боргів в найкоротший термін. Управлінню соціального захисту населення – продовжити здійснення моніторингу стану своєчасної виплати заробітної плати на підприємствах району, а керівникам підприємств – моніторинг боржників зі сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. Із внесків до Пенсійного фонду України рекомендовано погасити існуючу заборгованість у відповідні терміни.

Слов'янський район