портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Молоді Добропільського району розповіли про започаткування бізнесу і професії майбутнього

Опубліковано 31 серпня 2018 року, 12:46

29 серпня на базі молодіжного центру «Територія дозвілля» у селищі Святогорівка фахівці Добропільського міського центру зайнятості провели тренінг для молоді. Підліткам розповіли, як започаткувати власну справу, залучити грантові кошти, надали базові знання з основ бізнес-планування.

Учасники тренінгу дізналися про можливості організації підприємницької діяльності, переглянули презентацію з написання бізнес-проектів. Дітям, які є найактивнішими користувачами мобільних гаджетів, презентували додаток «Центр розвитку підприємництва». Наприкінці заходу дівчата і хлопці пройшли профдіагностичне тестування на визначення схильностей до започаткування бізнесу.

Того ж дня фахівці служби зайнятості завітали до Молодіжного центру «Інтрига» у місті Білозерське, де провели інтерактивний захід «Вперед, у майбутнє!». Місцевим підліткам презентували Атлас нових професій для України. Після активної дискусії на тему вибору професій, діти виконали вправу «Працівник майбутнього». Три команди представили якості, навички та уміння, якими, на їхню думку, повинні володіти спеціалісти у майбутньому.

Відвідувачі заходу переглянули профорієнтаційні ролики та дізнались про мобільний додаток «Центр професійної орієнтації». Фахівець служби зайнятості запросила молодь відвідати центр зайнятості для проходження профдіагностичного тестування за сучасними методиками, зокрема, на автоматизованому робочому місці «Профконсультант».

Наразі у містах Добропільського району активно розвивається мережа молодіжних центрів, діяльність яких сприяє розвитку та підвищенню рівня мобільності молодих людей, стимулює молодіжне підприємництво. Спеціалісти служби зайнятості плідно співпрацюють з молодіжними центрами.

Донецький обласний центр зайнятості

Інші новини за темою