портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Проєкт «Дистанційна освіта школярів Донеччини» представлено в Трускавці

Опубліковано 14 серпня 2023 року, 13:39 , Департамент освіти і науки облдержадміністрації

9-11 серпня у м. Трускавці тривала робота освітньої Академії з питань розвитку дистанційного та змішаного навчання. В Академії взяли участь керівники відділів освіти, директори ЗЗСО, учителі Львівської, Донецької, Вінницької та Волинської областей.

Метою заходу стало об’єднання зусиль на міжрегіональному рівні для напрацювання певного досвіду трансформації освіти в інформаційно-цифровому просторі з метою створення відкритого освітнього середовища, здійснення методичного супроводу розвитку цифрових систем на рівні громад, забезпечення системотехнічного супроводу дистанційної форми освіти в регіоні, розробки освітянських ресурсів і цифрових платформ з підтримкою інтерактивного та мультимедійного контенту.

На прикладі конкретних закладів освіти та регіонів проаналізовано стан справ в освітянській галузі; інноваційні підходи в освіті, переваги та ризики, які вони породжують; висвітлено досвід впровадження дистанційного та змішаного навчання, системного навчання педагогів, створення мотивацій для цього; обговорено перспективи створення освітянських спільнот, які б виступали як експертні групи, стимулювали і надихали до праці.

Також  учасників заходу ознайомлено з ключовими напрямами регіональної політики розвитку змішаного та дистанційного навчання у закладах освіти Львівщини, презентовано досвід упровадження регіонального проєкту «Дистанційна освіта школярів Донеччини». Наголошено, що  взаємодія базових дистанційних шкіл дозволяє оперативно, гнучко й ефективно реагувати на виклики, спричинені війною. Багаторічний досвід Донецької області в організації дистанційного навчання був дуже цікавим і пізнавальним для львівських колег.

За інформацією департаменту освіти і науки облдержадміністрації