портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Радіоспортсмен із Лиману Олексій Іванько здобув два «золота» і «срібло» європейської першості в Болгарії

Опубліковано 12 вересня 2024 року, 15:17 , Управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації

З 1 по 6 вересня в місті Приморсько (Болгарія) відбувся чемпіонат Європи зі спортивної радіопеленгації, що зібрав 200 учасників із 20 країн.

Спортсмени протягом чотирьох днів змагалися на таких дистанціях, як спринт, 3,5 МГц, 144 МГц та радіоорієнтування. У складі збірної команди України Донецьку область і Лиманську громаду представив заслужений майстер спорту Олексій Іванько.

У віковій категорії М21 Іванько двічі зійшов на найвищу сходинку п’єдесталу пошани. Він здобув особисте «золото» на класичній дистанції 3,5 МГц, а також командну перемогу на дистанції 144 МГц разом із Владиславом Іщуком та Дмитром Іщенком. У особистому заліку на діапазоні 3,5 МГц Олексій показав час 55 хвилин 44 секунди, залишивши позаду суперників із Чехії, Литви, Німеччини, Польщі, Словаччини, Словенії, Швеції.

Крім цього, радіоспортсмен Донеччини відзначився «сріблом» у командному заліку на дистанції 3,5 МГц та посів четверте місце в особистій першості на дистанції 144 МГц і в радіоорієнтуванні. Тренером Олексія є Юлія Іванько.

Інші новини за темою