портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Регіональна програми розвитку автодоріг загального користування місцевого значення Донецької області продовжена до 2024 року

Опубліковано 23 грудня 2021 року, 18:05

Регіональну програму розвитку автомобільних доріг загального користування місцевого значення Донецької області продовжено до 2024 року включно. Про це зазначили на черговому засіданні колегії Донецької облдержадміністрації сьогодні, 23 грудня.

Програма прийнята з урахуванням доповнення щодо проведення координаційної наради до кінця січня 2022 року із залученням управління Патрульної поліції, Укртрансбезпеки. За результатами наради буде прийнято рішення щодо активізації чи подальшого переформатування роботи Укртрансбезпеки.

«Без Укртрансбезпеки нам не досягти результату, і новозбудовані дороги без належного контролю швидко зруйнуються великотонажним вантажним транспортом, що іноді рухається дорогами з перевантаженням», - зазначив голова Донецької ОДА Павло Кириленко.

Також було зазначено, що за результатами реалізації Програми відзначається позитивна тенденція освоєння бюджетних коштів, передбачених Програмою. Це пов’язано насамперед з підвищенням ефективності планування робіт з метою досягнення кращого результату.

Нагадаємо, в Україні відповідно до Бюджетного кодексу України запроваджено середньострокове бюджетне планування, що дозволяє планувати здійснення ремонту та утримання автомобільних доріг на три роки наперед та сприятиме більш ефективному плануванню виконання ремонтних робіт, забезпеченню виконання середньострокових зобов’язань за договорами на утримання, будівництво, реконструкцію, капітальний ремонт автомобільних доріг, що у підсумку призведе до збільшення обсягу робіт, що виконуються.