портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Колегією Донецької ОДА схвалено проєкт обласної програми сприяння розвитку громадянського суспільства на 2022 - 2026 роки

Опубліковано 23 грудня 2021 року, 17:52

Проєкт обласної цільової програми сприяння розвитку громадянського суспільства на 2022 - 2026 роки  було схвалено колегією Донецької облдержадміністрації на черговому засіданні сьогодні, 23 грудня.  

Ця програма покликана стати  одним із інструментів налагодження взаємодії між владою та громадськістю. Вона охоплюватиме комплекс заходів, пов’язаних із діяльністю облдержадміністрації, військово-цивільних адміністрацій населених пунктів області, райдержадміністрацій, виконавчих органів місцевих рад щодо співпраці з інститутами громадянського суспільства, які беруть активну участь у соціально-економічному та суспільно-політичному житті області.

«Чим більше діалогу, розуміння і співпраці між владою та громадськістю, тим міцніша, стабільніша та заможніша громада.  А діалог, розуміння та співпраця можливі лише за умови відкритості та довіри»,  -  зазначила  начальник управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Донецької облдержадміністрації Тетяна Тюріна.

У Програмі визначено такі стратегічні напрями:

  • забезпечення ефективних процедур участі громадян у формуванні та реалізації державної політики на регіональному та місцевому рівні, вирішенні питань місцевого значення;
  • створення сприятливих умов для формування та інституційного розвитку інститутів громадянського суспільства;
  • стимулювання участі інститутів громадянського суспільства в соціально-економічному розвитку регіону, громади;
  • створення сприятливих умов для міжсекторальної співпраці.

«Сама програма передбачає діалог між владою та суспільством. І я завжди казав, що влада, обласна державна адміністрація, ніколи не уникала й не буде уникати спілкування, діалогів з громадськістю.  Я дуже тверезо ставлюся до здорової, конструктивної критики, яка надає можливість, в першу чергу, органам влади звернути увагу на можливі помилки або не допустити тих помилок, які «самоліквідуються» в процесі такого діалогу. Це дуже важливо»,  - зазначив  голова Донецької облдержадміністрації, керівник обласної військово-цивільної адміністрації Павло Кириленко.