портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Регіональну програму підтримки ВПО продовжать у 2020 році

Опубліковано 17 грудня 2019 року, 18:00 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

Сьогодні у Краматорську відбулося засідання робочої групи з організації виконання заходів Регіональної програми підтримки та реінтеграції внутрішньо переміщених осіб в Донецькій області на 2019-2020 роки під головуванням заступника голови Донецької облдержадміністрації Юлії Костюніної. На заході були присутні представники структурних підрозділів, а також радник з розвитку соціальної згуртованості у Донецькій області Олександр Ворошков. Члени робочої групи підвели підсумки щодо виконання програми у 2019 році.

«Внутрішньо переміщені особи і надалі залишаються однією з найбільш вразливих груп населення, які потребують нашої допомоги у вирішенні нагальних проблем, тому робота щодо їх підтримки буде продовжена у 2020 році», - наголосила заступник голови Донецької облдержадміністрації Юлія Костюніна.

Нагадаємо, розпорядженням голови облдержадміністрації затверджена Регіональна програма підтримки та реінтеграції внутрішньо переміщених осіб в Донецькій області на 2019-2020 роки, метою якої є розв’язання основних проблем внутрішньо переміщених осіб, які зареєстровані та перебувають на підконтрольній території, забезпечення підтримки та інтеграція внутрішньо переміщених осіб.

Органами соціально захисту населення області взято на облік 505,2 тис. внутрішньо переміщених осіб. Найбільша кількість зареєстрована в містах: Костянтинівка, Краматорськ, Маріуполь, Слов’янськ, Лиман. У 2019 році сума коштів по області для виплати щомісячної адресної допомоги ВПО склала 759,56 млн грн.