портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Релокований бізнес допомагає переселенцям

Опубліковано 17 квітня 2023 року, 11:28 , Донецький обласний центр зайнятості

Воєнні дії на території нашої країни вплинули на життя всіх українців. Багатьом мешканцям Донецької області довелося покинути свої домівки, а підприємцям - релокувати свій бізнес до більш безпечних регіонів.

Для того, щоб підтримати підприємців у такий нелегкий час, у березні минулого року була запроваджена державна програма, яка передбачає грошову компенсацію витрат на оплату праці за кожну працевлаштовану особу з числа ВПО (постанова КМУ від 20.03.2022 № 331). За час дії програми роботу вже отримали 142 мешканця Донеччини, що змушені були переїхати.

Так, Артур Манвелов та Галина Даниленко – підприємці зі Слов’янська. Вони мали успішний бізнес по виготовленню модельного жіночого взуття. Після початку повномасштабного вторгнення було прийняте рішення вивезти обладнання та релокувати підприємство до м. Дніпро. Єдиною перешкодою, яка постала на шляху відновлення та початку роботи, був брак кваліфікованих кадрів. У підприємців виникла потреба у фахівцях таких професій, як майстер виробництва, фрезерувальник взуття та швачка.

За допомогою у підборі персоналу вони звернулись до Слов’янського міського центру зайнятості. Фахівці провели підбір кадрів серед безробітних Дніпра та поінформували підприємців про діючі програми фінансової підтримки бізнесу. З урахуванням вимог роботодавця був здійсненний попередній відбір претендентів з числа ВПО та організована зустріч підприємців з кандидатами на новому місті розташування підприємства.

Після успішно пройденої співбесіди 5 безробітних були працевлаштовані, а підприємці отримали компенсацію витрат на оплату праці за працевлаштованих внутрішньо переміщених осіб.

Роботодавці знайшли кваліфікованих працівників, а безробітні - постійну роботу.

Ознайомитись з умовами надання компенсаційних виплат роботодавцям за працевлаштування окремих категорій безробітних можна на сайті Державного центру зайнятості у рубриці “Роботодавцям”.

За матеріалами Донецької обласної служби зайнятості