портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Ремонт Бахмутського коледжу мистецтв має завершитись цьогоріч

Опубліковано 21 серпня 2019 року, 12:38 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

Роботи з капітального ремонту першого (основного) корпусу Бахмутського коледжу мистецтв імені Карабиця мають бути завершені протягом поточного року. Про це на своїй офіційній сторінці у соціальній мережі Фейсбук повідомив голова Донецької облдержадміністрації Павло Кириленко.

«Це один з найстаріших музичних навчальних закладів області. Він був відкритий у 1903 році. Відтоді будівля жодного разу капітально не ремонтувалася, лише двічі добудовувалася. З обласного бюджету кошти на капітальний ремонт корпусу були виділені у 2017 році (15 млн 100 тисяч гривень), і зараз роботи вже виходять на завершальну стадію. Окрім будівлі, суттєво модернізується й концертна зала: новий «звук», одяг сцени, крісла, вентиляція, система кондиціонування та опалення», - заявив очільник області. 

Директор коледжу В’ячеслав Паржицький зазначив, що навчальний заклад за наповнюваністю досяг свого історичного максимуму - у нинішньому навчальному році там вчитиметься 200 студентів, такий показник востаннє був у 1975 році.

«Завдяки обласній державній адміністрації та підтримці місцевої влади ми суттєво покращили матеріальну базу училища: минулого року капітально відремонтували другий корпус, розпочали і вже у цьому році завершили ремонт кількох поверхів гуртожитку, придбали нові музичні інструменти. Тому діти й потяглися до нас. До речі, до нас на навчання приїжджають не лише із Донецької області, а й з Харківської», - наголосив В’ячеслав Паржицький.

Також Павло Кириленко повідомив, що коледж імені Карабиця - не єдиний заклад у системі музичної освіти, який планується модернізувати. У 2019 році розпочнеться ремонт Маріупольського музичного училища.