портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Різдвяні зірки - подарунки дітей, що мешкають неподалік від лінії розмежування, прикрасили ялинку біля Донецької ОДА

Опубліковано 30 грудня 2020 року, 11:07 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання Донецької облдержадміністрації

Різдвяні зірки, які власноруч зробили діти, що мешкають неподалік від лінії розмежування, прикрасили ялинку біля будівлі Донецької облдержадміністрації. 

Напередодні новорічних свят з подарунками та привітаннями до дітей, що мешкають неподалік від лінії розмежування, завітали голова облдержадміністрації, керівник обласної військово-цивільної адміністрації Павло Кириленко  та його заступники Юлія Костюніна та Вадим Філашкін.

Діти теж не залишили гостей без подарунків: вони власноруч зробили іграшки на ялинку – різдвяні зірки, які наразі прикрашають ялинку біля будівлі облдержадміністрації.

Разом із великим зірками до облдержадміністрації були передані маленькі  зірочки-листівки, де кожна дитина з лінії зіткнення висловила свої побажання до нового 2021 року. Всі побажання унікальні та щирі, але якщо узагальнити, то діти прифронтових населених пунктів бажають усім миру, здоров’я, позитивних емоцій, радісних ситуацій, приємних сюрпризів, злагоди, щастя та добра.  

Нагадаємо,  облдержадміністрацією було придбано  17 487 новорічних подарунків дітям від 0 до 18 років. Сума фінансування з обласного бюджету склала 5 950,0 тис. грн.

Подарунки були обрані з урахуванням вікових особливостей дитини. Діти від 0 до 3 років отримали м'яку іграшку-подушку з пледом, діти від 4 до 10 років отримали рюкзак із кондитерськими виробами, діти від 11 до 14 років отримали мобільну блютуз колонку, а діти від 15 до 18 років отримали зовнішній акумулятор (Power Bank).

 Новорічні вистави у школах та садочках для гостей з ОДА підготували діти з с. Новогнатівка, с. Гранітне, смт. Мирне, с. Чермалик Волноваського району, смт. Талаківка Маріупольського району, с. Красногорівка, смт. Верхньоторецьке Ясинуватського району, м. Авдіївка, м. Торецк, с. Кодема, смт. Луганське, смт. Миронівський Бахмутського району, с. Новомихайлівка, с. Галицинівка Мар’їнського району, с. Березове Вугледарської територіальної громади.

У м. Авдіївка  завітали до багатодітної сім’ї Гончарових. У родині виховуються п’ятеро дітей – Катерина, Варвара, Марія, близнюки Іван та Микола.  У грудні 2014 року великокаліберний артилерійський снаряд окупантів влучив у їхній будинок.  Двох наймолодших діточок мати закрила собою. Жінці відірвало ногу. Старші діти та бабуся дістали осколкові поранення.

У сел. Сартана Маріупольського району та у м. Авдіївка посадовці  відвідали сучасні молодіжні центри, де привітали дітей з багатодітних сімей, дітей-спортсменів та дітей учасників бойових дій.

З привітаннями відвідали Центр комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю та дітей з інвалідністю «Вогник надії»  у м. Мар’їнка. Закладу вручили новий спецавтотранспорт.