портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Робоча нарада представників управління культури і туризму Донецької облдержадміністрації з представниками ініціативної групи

Опубліковано 06 червня 2018 року, 09:43

05 червня відбулася робоча нарада представників управління культури і туризму Донецької облдержадміністрації з представниками ініціативної групи від громадськості та Новгородської селищної ради. В нараді взяли участь Певна А.В. – заступник начальника управління культури і туризму Донецької облдержадміністрації, Красько Тетяна Миколаївна – секретар Новгородської селищної ради, Кордюкова В.А. – головний спеціаліст управління культури і туризму Донецької облдержадміністрації, Шильников Євген Петрович – місцевий активіст, Ковальов Віктор Петрович - місцевий активіст.

Вирішувались питання для збереження пам’яток архітектури, історичної спадщини, організація сучасного відкритого універсального комунікативного простору як місця отримання нового досвіду та знань.

Селище Новгородське було засновано поселенням німців – менонітів приблизно у 1877 році та мало назву Нью – Йорк. У селищі збереглися приміщення, які побудовані німцями. Тож, недарма місцева громада, незважаючи на те що, знаходиться на території, де ведеться операція об’єднаних сил, має бажання зберегти спадок від поселення німців - менонітів, який залишився у селищі й потребує значних реставраційних робіт.

Управління культури і туризму облдержадміністрації