портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Учень Державного професійно-технічного навчального закладу «Краматорський центр професійно-технічної освіти» – один з найкращих на Всеукраїнському конкурсі

Опубліковано 06 червня 2018 року, 09:40

Модернізація професійної (професійно-технічної) освіти передбачає якісно новий рівень підготовки кваліфікованих робітників. Висока майстерність у набутій професії дозволяє учню системи професійної освіти бути конкурентоспроможним на ринку праці. Професіоналізм забезпечує високу професійну мобільність, здатність оперативно освоювати нововведення і швидко адаптуватися до мінливих умов виробництва, здатність самостійно обирати сферу діяльності, приймати відповідальні рішення.

З метою підвищення якості професійної освіти, вдосконалення форм, методів, засобів виробничого навчання, обміну досвідом проводяться конкурси фахової майстерності серед учнів закладів професійної (професійно-технічної) освіти, на яких визначаються кращі за професією.

Так, з 30 травня по 1 червня 2018 року, на базі Державного навчального закладу «Регіональний механіко-технологічний центр професійної освіти Харківської області» відбувся III (заключний) етап Всеукраїнського конкурсу фахової майстерності серед учнів закладів професійної (професійно-технічної) освіти з професії «Електрозварник ручного зварювання».

У конкурсі брали участь учні закладів із 23 областей України та міста Києва.

У ході змагань учасники проходили тестування, виконували практичне складання та ручне дугове зварювання металоконструкцій.

Донецьку область гідно представив переможець обласного туру конкурсу учень групи ЕГЗ-17 ДПТНЗ «Краматорський центр професійно-технічної освіти», Оспіщев Юрій.

За перебігом конкурсу стежило неупереджене, компетентне журі, до складу якого входили зварники промислових підприємств м. Харкова, керівники кафедри зварювання вищих навчальних закладів освіти м. Харкова.

В ході виконання практичного завдання зварені зразки проходили пневмо-динамічні випробування. В результаті тільки у трьох учасників зразки не виявили пропускання стиснутого повітря, у тому числі і у Юрія.

Всеукраїнський конкурс передбачає 6 призових місць. За підсумками конкурсу Юрій Оспіщев посів загальне четверте місце, був нагороджений дипломом ІІІ ступеню та цінними подарунками спонсорів конкурсу, фірмами КEMPPI, Fronius, DNIPROM. Юнак у напруженій боротьбі та на належному професійному рівні показав набуті в стінах навчального закладу знання, уміння та навички.

Конкурс продемонстрував, що професія «Електрозварник ручного зварювання» - це кропітка праця, яка потребує багато зусиль, напруження, натхнення, майстерності. В цьому і суть майстра своєї справи.

Супроводжували та підтримували учасника конкурсу викладач спецдисциплін, Онищенко Сергій Якович та старший майстер Краматорського центру ПТО, Сорочинський Артем Вікторович. Вони взяли участь у семінарі-практикумі «Інноваційні педагогічні і виробничі технології підготовки компетентного сучасника зварювальника» та одержали сертифікати учасників семінару.

За інформацією департаменту освіти і науки облдержадміністрації