портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Розпочався Відкритий фестиваль української драматургії «Дніпро. Театр.UA»

Опубліковано 16 серпня 2023 року, 11:07 , Управління культури і туризму облдержадміністрації

З нагоди Дня Незалежності України та Дня Державного Прапора України 15 серпня 2023 року на базі Дніпровського національного академічного українського музично-драматичного театру імені Т.Г. Шевченка розпочався Відкритий фестиваль української драматургії «Дніпро. Театр.UA».

Ця знакова театральна подія вже багато років збирає кращі театральні колективи, шанувальників театрального мистецтва, видатних діячів культури і мистецтв України з Дніпропетровської, Донецької, Запорізької, Луганської та Харківської областей.

Мета фестивалю – популяризація та пропаганда сучасних форм українського театрального мистецтва.

На відкритті фестивалю була присутня заступниця голови Донецької облдержадміністрації Юлія Костюніна. «Сьогодні український театр переживає не найкращі свої часи, але попри все - життя продовжується. Ми розуміємо, що мистецтво через свій культурний продукт допомагає переосмислити історію, формулює смисли, говорить про відповідальність, громадянську позицію, проголошує цінності. Вірю, що цей фестиваль покликаний нести у суспільство саме такі цінності», - у своїй промові зазначила пані Юлія.

На фестивалі Донецький академічний обласний драматичний театр (м. Маріуполь) 19 серпня покаже виставу «КРИК НАЦІЇ» про життя і долю Василя Стуса, а 20 серпня вперше буде презентувати прем’єру «HAROSHIRU» за мотивами п’єси Миколи Куліша «Мина Мазайло».

Бажаємо фестивалю довгого творчого життя, його учасникам - успішних виступів на дніпровській сцені, а глядачам – нових мистецьких відкриттів та приємних вражень.

За інформацією управління культури і туризму облдержадміністрації