портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Вісті з гуманітарних штабів: Цікаві зустрічі для дітей та дорослих з числа ВПО пройшли у Києві

Опубліковано 16 серпня 2023 року, 10:40 , Департамент соціального захисту населення облдержадміністрації

#Вісті_з_гуманітарних_штабів

У просторі «Культурний хаб Донеччина», створеному за підтримки Донецької облдержадміністрації в місті Києві, пройшли зустрічі для дітей та дорослих. Заходами було охоплено понад 200 осіб з числа внутрішньо переміщених осіб.

Дорослі відвідувачі з числа ВПО, які постраждали від бойових дій, зустрілися з психологом, який провів арт-терапію, спрямовану на відновлення і гармонізацію психічного стану. Ця зустріч допомагає людині знайти себе, вирішити внутрішні конфлікти, зняти стрес і позбутися страхів.

Для дітей психолог провів арт-терапію за допомогою ниток, паперу і олівців. Робили зайченя на пальчик. Це був друг і оберіг, який ніс в собі позитивну енергетику, тепло людських рук, любов і турботу. Діти дуже чуйні і в іграшці бачили рідну душу, розкривалися і розмовляли, як із живою людиною.

Також, діти побачили як народжуються незвичайні форми анімаційних малюнків та продемонстрували особисті художні здібності, злагодженість та командну роботу.

Проведено майстер-клас з техніки ілюстрування дудл-арт. Сам процес створення малюнку був дуже захоплюючий, незвичайний, який розкриває фантазію і творчі здібності.

Сподобалось дітлахам і музичне заняття, на якому вони познайомились з акторською майстерністю, співом, танцями.

За інформацією департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації