портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

СБУ задокументувала діяльність ще трьох псевдокерівників окупаційних адміністрацій на Донеччині

Опубліковано 08 квітня 2024 року, 15:36 , Пресслужба ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях

СБУ задокументувала діяльність ще трьох псевдочиновників, які в умовах війни перейшли на бік ворога і працевлаштувались на керівні посади в окупаційних органах влади.

Серед фігурантів – так звана «начальник отдела капитального ремонта Управления жилищно-коммунального хозяйства администрациии города Мариуполь днр».

З початку повномасштабного вторгнення, чиновниця швидко «адаптувалась» до «нової влади» та почала допомагати загарбникам із будівництвом казарм для окупаційних військ, комендатури та будівель для фейкових правоохоронних органів.

Другим зловмисником виявився різноробочий з Волновахи. Одразу ж після захоплення міста, він активно налагоджував відносини з рашистами, за що отримав посаду «главного специалиста сектора капитального строительства отдела жилищно комунального хозяйства и строительства администраиции Волновахского района».

Колаборант співпрацює з підрядними компаніями рф, які займаються «відбудовою» тимчасово окупованого міста. 

Крім того, задокументовано протиправну діяльність так званої «начальника отдела бухгалтерского учета и отчетности администрации города Светлодарска днр». Зловмисниця всіляко сприяє утвердженню окупаційного режиму та допомагає наповнювати казну рф коштами з місцевого бюджету.

Російським призначенцям доведеться відповідати перед законом за ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України, яка за колабораційну діяльність передбачає до 10 років позбавлення волі та конфіскацію майна.

Досудове розслідування проводять слідчі ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях за процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури.