портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

З 16 по 19 квітня в Києві стартує фотопроєкт «Bakhmut Before», який презентує фото Бахмуту до російського вторгнення

Опубліковано 08 квітня 2024 року, 16:01

«Bakhmut Before» – це виставка фотоспогадів мешканців Бахмута про рідне місто до повномасштабного вторгнення та повного його руйнування.

Мета проєкту: нагадати бахмутянам як виглядало місто, в якому вони прожили частину свого життя, та створити позитивний спогад про рідний дім. А усім, хто ніколи не був у Бахмуті до війни, — відчути його красу та стабільний розвиток.

«Ми знаємо про мілітарний Bakhmut. Знаємо про зруйнований. Знаємо, на жаль, про жахливі втрати, повʼязані з містом. Проте більшість українців не чули й не бачили Бахмут До цих подій», – говорить засновник проєкту, організатор благодійних ініціатив та проєктів, волонтер ГО «ОСА» Олексій Халтурін.

На виставці будуть представлені реальні знімки, які бахмутяни зберегли у своїх фотогалереях - це документальні спогади про рідний дім та старовинне місто, яке завжди буде жити в серцях людей.

Виставка працюватиме 16 квітня з 18.30 до 21.00, 17-19 квітня - з 10.00 до 21.00 за адресою м. Київ ArtHall D12 вул. Десятинна, 12.

Запрошуємо 16 квітня відвідати урочисте відкриття виставки, а також благодійний аукціон, який пройде 19 квітня під час офіційного закриття заходу.

Детальний розклад активностей «Bakhmut Before»:

• 16 квітня, вівторок, 18.30 — урочисте відкриття виставки та фуршет, на які будуть запрошені бахмутяни, журналісти та артблогери столиці.

• 17 квітня, середа, 16.00 — майстер-клас з Петриківського розпису від майстрині з Бахмуту.

• 18 квітня, четвер, 16.00 — майстер-клас «Народна лялька-мотанка» від майстринь з Бахмуту.

• 19 квітня, п’ятниця, 18.30 — офіційне закриття виставки, під час якого пройде благодійний аукціон, де будуть представлені такі лоти: картина-колаж з усіма фотографіями виставки та 4 ящики ексклюзивного ігристого шампанського від Artwinery.

Усі зібрані під час виставки кошти будуть передані громадській організації «ОСА» на 3 автівки для 2-го штурмового батальйону окремого десантно-штурмового полку (78 ОДШП) загону «Омега» Інтернаціонального Легіону ГУР МО 126-ї окремої бригади Сил територіальної оборони.

Проєкт реалізується за підтримки партнерів:

Artwinery – Артемівський завод шампанських вин родом з Бахмута;

Громадська організація «ОСА. Об’єднані Сили Автоволонтерів»

За інформацією Управління культури Бахмутської міської ради.