портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Серпневі педагогічні студії – 2018 в Олександрівському районі

Опубліковано 28 серпня 2018 року, 16:47

27 та 28 серпня на базі Олександрівської ЗОШ І-ІІІ ступенів пройшли серпневі педагогічні студії з предметів базового компоненту під гаслом «Компетентнісний підхід – маршрут у майбутне Нової української школи». В їх роботі взяло участь 256 педагогів району.

З початку поточного року у закладах загальної середньої освіти району вже розпочалося впровадження освітньої реформи відповідно до регіональної Програми розвитку освіти «Освіта Донеччини в європейському вимірі 2017-2020 роки». Реалізація завдань  Програми значною мірою залежить від творчих зусиль освітянських колективів нашого району.

Методичне об’єднання  вчителів початкових класів (60 вчителів) розглянули ряд важливих питань щодо впровадження нового Державного стандарту початкової освіти, організації навчально-виховної роботи у 1-х класах за новою програмою та створення оптимальних умов для навчання та розвитку особистості, здатної критично мислити, приймати нестандартні рішення.

Вчителі математики, фізики, інформатики розглянули питання щодо формування математичної компотентності учнів як умови якісного навчання у Новій українській школі.

Вчителі української мови та літератури,  зарубіжної літератури, російської мови акцентували увагу на реалізації компетентнісного підходу та впровадження інтегрованого, особистісно-орієнтованого навчання.

«Робота всіх предметних серпневих студій була спрямована на ознаймлення з методичними рекомендаціями та новими навчальними програмами щодо викладання предметів у новому 2018-2019 навчальному році, формування ключових компетенцій випускників ХХІ століття. Найважливіше завдання вчителя у Новій школі – дати учню розуміння де та як можна застосувати отримані знання на практиці», - підсумувала захід начальник відділу освіти райдержадміністрації Наталя Доценко.

Олександрівський район