портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Схема планування території Донецької області стане «зеленим світлом» для розвитку громад

Опубліковано 28 серпня 2018 року, 17:08

28 серпня відбувся брифінг управління містобудування та архітектури на тему «Просторове планування», на якому було розглянуто низку важливих питань.

Враховуючи наявний в регіоні природний, економічний і сільськогосподарський потенціал, його історичні та географічні особливості, стратегічна мета просторового планування території полягає в тому, щоб на основі оптимального використання природних, матеріально-технічних і трудових ресурсів створити ефективну економічну систему, яка забезпечить матеріальний добробут населення та економічну безпеку громад.

Невід'ємною частиною просторового планування є робота в напрямку розроблення, погодження та затвердження містобудівної документації.

На регіональному рівні діє Схема планування території Донецької області, яка затверджена у 2011 році. Але, не зважаючи на військові дії в регіоні та втрату контролю над частиною території області, проектні рішення схеми планування залишаються актуальними. Про це розповів заступник директора з наукової роботи "Український державний науково-дослідний інститут проектування міст "ДІПРОМІСТО" імені Ю. М. Білоконя Юрій Палєха.

Органи виконавчої влади та органи місцевого самоврядування у межах своїх повноважень керуються схемою планування території області при підготовці проектів програм соціального та економічного розвитку області, програм з питань охорони земель та навколишнього середовища, охорони здоров’я населення, розвитку інженерно-транспортної інфраструктури, збереження історико-культурної спадщини та розвитку туризму.

Виконуючий обов'язки начальника управління містобудування та архітектури Василь Теклюк  зазначив, що на сьогоднішній день вже є очевидним, що схеми районного планування повинні бути замінені Схемами планування територій, а розробка цієї документації повинна стати пріоритетним напрямком містобудівної діяльності на найближчі 3-4 роки.

Фахівці переконані, що сучасний підхід до планування територій області стане «зеленим світлом» для розвитку Донеччини.

Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації