портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Шана і творчість: діти Донеччини привітали зі святом Захисників і Захисниць України

Опубліковано 01 жовтня 2024 року, 13:35 , Департамент освіти і науки облдержадміністрації

Понад 1000 учнів закладів освіти області взяли участь в обласних акціях, ініційованих Донецьким обласним палацом дитячої та юнацької творчості з нагоди Дня Захисників і Захисниць України.

У рамках PR фото-акції «Будемо гідні слави героїв!» та марафону вітальних стіннівок «Низький уклін і тричі «Слава!» у соціальних мережах діти публікували світлини з військовослужбовцями, ділилися фото своїх малюнків, патріотичних сувенірів, записували відеозвернення зі словами вдячності Захисникам і Захисницям.

Більше 700 учнів надіслали свої роботи на конкурси квіткових композицій і патріотичних смайлів, організовані Донецьким обласним еколого-натуралістичним центром. Переглянути роботи можна на сторінці «Позашкілля Донеччини» за хештегами: #будемогідніславигероїв2024 #уклініслава2024 #ПозашкілляДонеччини.

З нагоди свята Донецький обласний центр туризму та краєзнавства учнівської молоді провів конкурс відеопривітань «У єдності наша сила!». Діти і дорослі від щирого серця вітали наших сміливих, відважних Героїв, які стоять на захисті рідної України. Зворушливі слова подяки та побажання скорішої перемоги лунали з кожного привітання. Понад 200 відеопривітань, особистих чи колективних, можна переглянути за хештегом #УЄдностіНашаСила#ОЦТК.

На освітніх локаціях у м. Дніпро педагоги Донецького обласного центру технічної творчості дітей та юнацтва провели майстер-класи для дітей-переселенців. Юні учасники виготовили вітальні листівки й сувеніри для Захисників і Захисниць. Дитячі роботи передані військовослужбовцям, які захищають Донеччину, та у військовий шпиталь.

У Києві для учнів закладів освіти області, які тимчасово мешкають у столиці, Центр національно-патріотичного виховання «Незламність» на базі Освітнього хабу «Донеччина» провів захід – квест «Історичними шляхами українського війська». Діти взяли участь в історичній вікторині, грі «Угадай мелодію» на знання козацьких пісень та віртуальному морському поході на козацькій «чайці».

Ці заходи не лише згуртували дітей і молодь, але й дали їм можливість висловити щиру вдячність Захисникам і Захисницям України. Через творчість, знання та активність учні Донеччини продемонстрували свою підтримку тим, хто сьогодні оберігає нашу країну.