портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

До Дня захисників і захисниць мешканці Донеччини під час майстер-класів виготовили та подарували військовим обереги янголів-охоронців

Опубліковано 01 жовтня 2024 року, 14:06 , Управління культури і туризму облдержадміністрації

1 жовтня Україна відзначає День захисників і захисниць, встановлений відповідним Указом Президента України в 2014 році на знак вшанування мужності та героїзму захисників і захисниць незалежності та територіальної цілісності України, військових традицій і звитяг українського народу.

В українській традиції це свято пов’язане з Днем Покрови Пресвятої Богородиці. Ідея заступництва Божої Матері – захисниці від ворогів – має глибоке коріння. Пресвяту Богородицю дуже шанували козаки, а Покрова для них була одним із найвеличніших свят, за що й отримала другу назву – Козацька Покрова. Козацькі традиції бережуть і розвивають сучасні захисники і захисниці України. 

До Дня захисників та захисниць України КЗ «Адміністрація державного історико-архітектурного заповідника у м. Святогірську» відбулись майстер- класи «Оберіг для захисника» для жителів селища Ярова (Лиманська громада) та Святогірська. Учасники власноруч виготовили янгола-охоронця з тканини у техніці "Лялька-мотанка" та сердечка-обереги. Кожен виріб – це маленький оберіг, який нагадуватиме нашим військовим про те, що ми завжди думаємо про них і вдячні за їхню сміливість. Виготовлені поробки вони подарували захисникам і захисницям, які зараз боронять Україну та кожного з нас, щохвилини ризикуючи власним життям.

Дякуємо всім захисникам і захисницям, хто боронить нашу незалежність, і згадуємо  кожного, хто віддав життя за Україну!