портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

1 жовтня - Міжнародний день людей похилого віку та День ветерана

Опубліковано 01 жовтня 2024 року, 14:30

Щороку 1 жовтня у всьому світі відзначається Міжнародний день людей похилого віку, проголошений Генеральною Асамблеєю ООН, а з 2005 року в Україні - також і День ветерана.

Цей день є виявом поваги суспільства до людей старшого покоління, є символом єдності і спадкоємності поколінь.

Сьогодні гарний привід ще раз подякувати представникам старшого покоління, які все життя передають нам свій життєвий досвід і є взірцем для наслідування.

Тяжкі випробування випали на долю ветеранів і людей похилого віку. Їм довелось пройти пройшли крізь жахи тоталітаризму, голодоморів, репресій та війн, а зараз в умовах повномасштабного вторгнення росії в Україну – втрати домівок, близьких, руйнування цілих міст і селищ, переміщення в інші регіони країни і за кордон, розлуку з сім’єю, травмування фізичне і погіршення психічного здоров’я.

Пройшовши через все це, вони зуміли вистояти і пронести через життя найкращі духовні якості покоління – честь, гідність, вихованість, толерантність.

Сьогодні ми дякуємо старшому поколінню за мудрість, досвід та незламний дух, який є нашим неоціненним скарбом.

Турбота про людей похилого віку – справа кожного з нас. Особливо зараз, в умовах повномасштабного вторгнення росії в Україну. Дякуємо вам за все, дорогі ветерани Донеччини! Нехай ваші дні будуть спокійними. Бажаємо вам довгих років життя.

Міцного вам здоров’я, міцності й перемоги!