портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Учнівська молодь Донеччини писала дослідницькі есе про історію українського війська

Опубліковано 01 жовтня 2024 року, 15:08 , Департамент освіти і науки облдержадміністрації

З метою залучення учнівської молоді Донеччини до дослідницької роботи вивчення історії боротьби українського народу за волю та незалежність, а також з нагоди Дня захисників і захисниць України, Донецька обласна Мала академія наук учнівської молоді провела обласний конкурс дослідницьких есе в дистанційному форматі.

У конкурсі есе «Борці здобувають світ. Історія Українського війська» взяли участь учні закладів загальної середньої, професійної (професійно-технічної), фахової передвищої та позашкільної освіти.

Конкурс проходив у два етапи: перший – заочне оцінювання дослідницьких есе, другий – захист робіт в онлайн-режимі. Загалом на розгляд журі учасники подали 64 роботи за двома  номінаціями:

«Історія Українського війська (від княжих часів до Другої світової війни)» – 29 робіт;

«Сучасні герої – захисники та захисниці України (від 2014 року до сьогодення)» – 35 робіт.

Юні науковці, представляючи свої дослідження, продемонстрували високий рівень володіння матеріалом, надаючи вичерпні відповіді на запитання журі. Серед представлених есе були роботи про козацьких полководців Тараса Трясила, Богдана Хмельницького, Івана Сірка, а також військових діячів доби Першої світової війни та української революції 1917-1921 років Григорія Коссака, Василя Вишиваного, Петра Болбочана та інших.

У доповідях номінації «Сучасні герої – захисники та захисниці України» молодь презентувала результати досліджень життя і діяльності сучасних українських військових – земляків та членів родин здобувачів освіти.

Учасники продемонстрували глибокі знання з історії українського війська, здатність бачити зв’язок між минулим і сьогоденням, висловили повагу та шану Героям-захисникам.