портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Ще 200 сімей внутрішньо переміщених осіб отримали соціальне житло в Дніпрі

Опубліковано 06 червня 2024 року, 13:46

Ще 200 родин отримали житло в рамках проєкту соціальне житло для переселенців «ЯМаріуполь. Житло». Урочисте відкриття гуртожитку відбулось за участі заступника голови Донецької облдержадміністрації Олександра Шевченка, представників Посольства Французької Республіки в Україні, МОМ та місцевого самоврядування м. Маріуполь та м. Дніпро.

Метою проєкту є створення комфортного тимчасового житла для переселенців, а саме для малозабезпечених сімей та родин військовослужбовців, які гостро його потребують. На сьогоднішній день через центри підтримки «ЯМаріуполь» 2000 родин подали заявки на отримання можливості проживання у соціальному житлі.

За словами заступника голови Донецької ОДА, цей проєкт є прикладом успішної співпраці.

«Сьогодні ми бачимо приклад успішної спільної роботи між Францією та Україною, між муніципалітетами Дніпра та Маріуполя, Дніпровської та Донецької ОВА, а також МОМ, які зробили все, щоб сьогодні ще 200 родин змогли отримати надію на майбутнє, дах над головою. Це ще один чудовий приклад, бо все від ремонту до розподілу відбувалося прозоро. Чим більше таких проєктів будемо реалізовувати, тим з більшим бажанням люди будуть евакуюватися з небезпечних регіонів, бо розумітимуть, що матимуть вже готовий прихисток», – зазначив Олександр Шевченко.

У свою чергу, представник Посольства Французької Республіки в Україні зазначив, що з початку російської агресії Франція мобілізувалась, щоб надавати всебічну допомогу Україні. З 2 березня 2022 року надається гуманітарна допомога Україні. На сьогоднішній день вже відправлено понад 50 партій допомоги. У першу чергу, її надавали неурядові гуманітарні організації. Станом на сьогодні Україні від Франції надано допомоги на суму понад 450 млн євро.